Fakta om gokart

Dela

Gokart har på kort tid blivit en av de populäraste motorsporterna i världen som passar människor i alla åldrar. Vill du åka gokart i Stockholm finns flertalet banor att välja emellan. I denna artikel har vi samlat några intressanta fakta om gokart i Stockholm och i resten av världen.

1. Inkörsporten till Formel-1

De flesta stora rallyförarna har lagt grunden till sin karriär med hjälp av gokart. Michael Schumacher som är den mest framgångsrika förare någonsin sa att han lärt sig allt han visste om racing från gokart. Ayrton Senna beskrev gokart som den renaste formen av motorsport. Både Jenson Button och Lewis Hamilton började med gokart redan när de var åtta år gamla.

2. Gokart i Stockholm passar de flesta

Gokarts är lätta och säkra att köra, även av små barn. Faktum är att det enda du behöver bry dig om då du sitter i en gokart är gaspedalen, bromsen och ratten. Bromsen till vänster och gasen till höger. Dessutom behövs inget körkort för att köra de små bilarna vilket gör gokart till ett säkert och roligt nöje för både yngre barn men även för vuxna. Därtill har de flesta hyrkartar säkerhetsbälte och en ram runt bilen för att skydda föraren vid krock.

3. Kunskap för livet

Barn har inte bara roligt då de kör gokart, de lär sig massor också! Några exempel på kunskaper barnen får då de kör gokart i Stockholm är: lättare motorkunskaper, uthållighet, koordination, fokus, koncentration, kritiskt tänkande, disciplin och team work. Så ta ditt barn med dig och prova på gokart i Stockholm.

4. Vinnarens hemlighet

Nästa gång du letat efter och funnit den bästa banan för gokart i Stockholm bör du prova det här tricket: När du närmar dig en kurva så sakta in och kör in i kurvan i låg fart för att sedan accelerera och lämna kurvan i hög fart. På så sätt behålls rörelseenergin och racet går snabbare. Kanske blir du vinnaren i nästa race?

5. Fartfyllt och hisnande

Gokarts är väldigt låga bilar vilket gör att föraren sitter nära marken. Detta gör att det känns som om bilarna kör ännu snabbare än vad de egentligen gör.

6. Elektriska gokarts

På en del inomhusbanor finns gokarts som drivs av en eller två elektriska motorer samt ett batteri. Många tror att dessa kartar är långsammare men det stämmer inte.

7. En sport för alla åldrar

Gokart har på senare år blivit alltmer populär bland seniorer. Faktum är att det är få sporter som går att fortsätta med så högt upp i åldern som gokart.

Testa gokart i Stockholm

Hoppas denna artikeln med fakta gett dig information som du kan ha glädje av då du ska köra gokart i Stockholm. Det finns flera banor i Stockholm som du kan hyra för att köra några varv själv eller med dina vänner. Många väljer att köra till en gokartbana som en familjeutflykt och utmana varandra i ett race. En del har också fått upp ögonen för gokart när det ska anordnas barnkalas eller en svensexa/möhippa. Oavsett vilket är gokart ett roligt och fartfyllt nöje som är väl värt att testa.